Valuta:

Welkom bij Naturalfreshhair.nl

Oliën en boters

Met name worden (leave-in) conditioners en moisturizers gebruikt om vocht in/aan het haar toe te voegen. Oliën en boters kunnen apart- of in combinatie met elkaar gebruikt worden om de moisture in te sluiten. Dit noemt men sealen. Ze zorgen ervoor dat de moisture langer in het haar blijft. In feite wordt het haar nooit helemaal afgesloten maar wordt het proces van vochtverlies vertraagd. Het haar blijft dus langer gemoisturized dan wanneer er geen oliën en boters worden gebruikt.

Oliën kunnen ook gebruikt worden op de volgende manieren:

  • - Als (hot) oil treatment. Deze is vergelijkbaar met de deep conditioner treatment maar dan met (verschillende) olië(n) i.p.v. een deep conditioner. 
  • - Als pre-poo behandeling. Veel shampoos ontdoen het haar van vocht en natuurlijke oliën. Door vooraf een olie aan te brengen in het haar wordt dit voorkomen. Na het wassen houdt de olie ook nog eens beter moisture vast. Met een pre-poo behandeling is het haar makkelijker te detanglen/ontwarren. Haar dient voor het wassen te worden gekamd. Met de olie erin gaat dit veel makkelijker. Een pre-poo behandeling biedt dus veel voordelen.